Νουντλς, με χοιρινό και σάλτσα Hoisin

1 ώρα 2-4 άτομα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κομμάτι χοιρινό λεπτοκομμένο
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • πιπεριές λεπτοκομμένες
  • 2 κ.σ. μπαμπού
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 gr νουντλς αυγού
για την σάλτσα
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μαύρη ζαχαη
  • 1-2 κ.σ. ξύδι (μπαλσάμικο με μέλι έβαλα)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. σάλτσα στρειδιών προαιρετικά
  • Λίγο τζίντζερ

Η σάλτσα Ηoisin είναι η σάλτσα του κινεζικού μπάρμπεκιου. Ελαφρώς πικάντικη και αρκετά αλμυρή. Εγώ εδώ δεν έβαλα καθόλου αλάτι, καθότι δεν το συμπαθώ, αλλά χρησιμοποίησα σόγια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το κρέας, το βάζουμε σε μπωλ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα σκόρδα. Τώρα τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Μετά δύο ώρες περίπου, βάζουμε σε ένα γουόκ η τηγάνι, το σησαμέλαιο αφού αφήσουμε πρώτα το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε και το κρέας και ανακατεύουμε σχετικά γρήγορα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Βράζει σχετικά γρήγορα γιατί το κρέας είναι λεπτοκομμένο.
  4. Δεν αφήνουμε να σωθεί τελείως το ζουμάκι. Εν τω μεταξύ έχουμε μουλιάσει μόνο για τρία λεπτά σε καυτό νερό τα noodles. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
  5. Ελαφρό ανακάτεμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο και νοστιμότατο.