Νουντλς, με χοιρινό και σάλτσα Hoisin
1 ώρα 2-4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κομμάτι χοιρινό λεπτοκομμένο
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- πιπεριές λεπτοκομμένες
- 2 κ.σ. μπαμπού
- 1 κρεμμύδι
- 250 gr νουντλς αυγού
- 2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μαύρη ζαχαη
- 1-2 κ.σ. ξύδι (μπαλσάμικο με μέλι έβαλα)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. σάλτσα στρειδιών προαιρετικά
- Λίγο τζίντζερ
Η σάλτσα Ηoisin είναι η σάλτσα του κινεζικού μπάρμπεκιου. Ελαφρώς πικάντικη και αρκετά αλμυρή. Εγώ εδώ δεν έβαλα καθόλου αλάτι, καθότι δεν το συμπαθώ, αλλά χρησιμοποίησα σόγια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε το κρέας, το βάζουμε σε μπωλ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα σκόρδα. Τώρα τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Μετά δύο ώρες περίπου, βάζουμε σε ένα γουόκ η τηγάνι, το σησαμέλαιο αφού αφήσουμε πρώτα το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το κρέας και ανακατεύουμε σχετικά γρήγορα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Βράζει σχετικά γρήγορα γιατί το κρέας είναι λεπτοκομμένο.
- Δεν αφήνουμε να σωθεί τελείως το ζουμάκι. Εν τω μεταξύ έχουμε μουλιάσει μόνο για τρία λεπτά σε καυτό νερό τα noodles. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
- Ελαφρό ανακάτεμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο και νοστιμότατο.