Σνίτσελ χοιρινό με σπιτικό πουρέ!!
1 ώρα περίπου 6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Για τα σνίτσελ- 6 σνίτσελ χοιρινά
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο φρυγανιά
- Αλεύρι για πανάρισμα
- 3 αυγά
- Λίγη μουστάρδα
- Λάδι
- 4 πατάτες κομμένες στα 4
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 25 γρ βιτάμ βουτύρου
- 1 κούπα ζεστό γάλα φρέσκο
Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, ιδιαίτερα για μια εργαζόμενη μητέρα, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει εξωτερικές δουλειές και νόστιμο ζεστό φαγητό για όλη την οικογένεια, το μεσημέρι του Σαββάτου Απολαύστε το!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα σνίτσελ. Τ' αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι
- Πανάρουμε τα σνίτσελ στο αλεύρι. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγη μουστάρδα και λίγο λάδι.
- Τα σκεπάζουμε με την φρυγανιά και πιέζουμε, ώστε να κολλάει σε όλες τις πλευρές.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και αντίσταση. Ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα!! Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες
- Για τον πουρέ πατάτας : Βράζουμε 4 πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά ? για 15'. Στραγγίζουμε το νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ? λιώνουμε τις πατάτες με το μίνι μπίμερ, προσθέτουμε 1 κούπα φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας. Τέλος 2-3 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ? προσθέτουμε 25 γρ βιτάμ βουτύρου. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
- Καλή επιτυχία