Σνίτσελ χοιρινό με σπιτικό πουρέ!!

1 ώρα περίπου 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

Για τα σνίτσελ
  • 6 σνίτσελ χοιρινά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο φρυγανιά
  • Αλεύρι για πανάρισμα
  • 3 αυγά
  • Λίγη μουστάρδα
  • Λάδι
Για τον πουρέ πατάτας
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 25 γρ βιτάμ βουτύρου
  • 1 κούπα ζεστό γάλα φρέσκο

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό, ιδιαίτερα για μια εργαζόμενη μητέρα, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει εξωτερικές δουλειές και νόστιμο ζεστό φαγητό για όλη την οικογένεια, το μεσημέρι του Σαββάτου Απολαύστε το!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα σνίτσελ. Τ' αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι
  2. Πανάρουμε τα σνίτσελ στο αλεύρι. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με λίγη μουστάρδα και λίγο λάδι.
  3. Τα σκεπάζουμε με την φρυγανιά και πιέζουμε, ώστε να κολλάει σε όλες τις πλευρές.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και αντίσταση. Ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα!! Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες
  5. Για τον πουρέ πατάτας : Βράζουμε 4 πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά ? για 15'. Στραγγίζουμε το νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ? λιώνουμε τις πατάτες με το μίνι μπίμερ, προσθέτουμε 1 κούπα φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας. Τέλος 2-3 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ? προσθέτουμε 25 γρ βιτάμ βουτύρου. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.
  6. Καλή επιτυχία